Неділя, 05.05.2024, 01:29
КЗ"Преславська гімназія імені академіка Миколи Державіна"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

08:36
Сучасні форми взаємодії з батьками

Важливою складовою навчально-виховного процесу сучасного закладу освіти є організація роботи з батьками, сім'ями учнів. Сучасна сім’я значно відрізняється від сім’ї, у якій виховувалися наші батьки та й ми самі: інший уклад, матеріальна забезпеченість, загальна культура й освіта. Як показують дослідження, реалії сьогодення розвинули такий феномен як аномію, тобто такий психічний стан індивіда і всього суспільства, коли старі ідеологічні основи, нормативи і ціннісні орієнтації та соціально - психологічні орієнтири поведінки виявляються зруйнованими, а нові формуються хаотично і безсистемно.

  Провідну роль в організації співпраці школи і родини відіграють класні керівники. Саме від їх роботи залежить те, наскільки сім'ї розуміють політику, що проводиться школою по відношенню до виховання, навчання дітей, і беруть участь в її реалізації.  Тому 8 лютого 2016 року для класних керівників було проведено психолого-педагогічний семінар «Формування психолого-педагогічної культури батьків. Сучасні форми взаємодії з батьками».

     Класний керівник 4 класу Гричковська Л.П. ознайомила  з теоретичними основами  формування родинно-сімейного виховання у школі на сучасному  етапі. Вчителем було наголошено на формах співробітництва школи і родини, основних напрямках спільної діяльності педагогів і батьків, було надано практичні рекомендації з досвіду роботи  з батьками  щодо форм психолого-педагогічної освіти батьків.

     Класний керівник 2 класу Чернишова І.А. ознайомила із сучасними формами роботи з батьками.  Під час проведення рольової гри «Застосування трьох шляхів у вихованні»  класні керівники з’ясували переваги і недоліки демократичного, поступливого  і авторитарного методів виховного впливу на дитину.  

      Наприкінці заходу було спільними зусиллями розроблено Пам’ятка  для вчителів при роботі з батьками.  Надані рекомендації будуть використовуватись надалі вчителями у подальшій роботі. Адже всі розуміють що батьки і вчителі  партнери, активні  співучасники  творчого процесу  виховання учнів.

Переглядів: 742 | Додав: Admin4787 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024