Вівторок, 07.05.2024, 13:24
КЗ"Преславська гімназія імені академіка Миколи Державіна"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 66
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:36
День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 18 квітня у  КЗ «Преславська БЗОШ І-ІІІ ступенів»  відбувся День цивільного захисту. Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

О восьмій годині ранку школярі зібрались на шкільному подвір’ї  на  лінійку, де було оголошено мета, завдання і план проведення  Дня цивільного захисту.   Для учнів було організовано відеолекторій, під час якого учні 1-4 класів  переглянули навчальний  мультфільм про систему цивільного захисту, учні 5-9 класів-   документальний  фільм  «Небезпечні знахідки», в якому наочно було продемонстровано наслідки необережних дій з вибухонебезпечними предметами, учні 10-11 класу переглянули фільм  «Домедична допомога», під час якого детально було показано засоби зупинки кровотечі, правила переносу постраждалого, дії під час зупинки серця, надання першої допомоги під час переломів.  

Під час планових  занять  з цивільного захисту у  цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, нагадали учням правила евакуації з приміщення відповідно до певної небезпечної ситуації. Також класні керівник провели вікторини: «Основні засоби пожежогасіння» (3-4 класи), «Правила поведінки в надзвичайних ситуаціях» (5-6 класи),  «Цивільний захист» (7 клас), брейн-ринг «Стихійне лихо» (8 клас). Учні 2 класу під час практичного  заняття  виготовили   засоби  індивідуального захисту органів дихання і з’ясували, як правильно ними користуватися. Учні 9 класу взяли участь у комбінованій  естафеті  з елементами виконання нормативів, контрольних завдань за програмою «Цивільний захист». Учні 10-11  класів під час круглого столу  обговорили шляхи поширення радіації та способи захисту від неї.  Під час великої перерви відбулась  виставка плакатів, стіннівок, малюнків на тему ««Дії населення та захист людини в надзвичайних ситуаціях».

Завершальним етапом була евакуація школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

День цивільного захисту  було  проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

День цивільного захисту фотозвіт

Переглядів: 498 | Додав: Admin4787 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024